MONTHLY CLICK és el nou projecte que tenim entre mans, un tema mensual que sortirà anunciat a principis de mes i es mostraran les fotografies resultants a finals.

diumenge, 13 de gener del 2013

STREET PHOTOGRAPHY

Animades per l’èxit del nostre projecte fotogràfic anterior, 52 weeks, aquest any volem encetar-ne un de nou. Volem però, que ens ajudi a progressar fotogràficament i que qui vulgui ens hi acompanyi.


Com funcionarà?


A principi de mes proposarem un tema i donarem alguns consells recollits a la web, a llibres de fotografia, a cursos... així com algunes imatges inspiradores. Disposarem de la resta del mes per realitzar les nostres fotografies i el darrer dia de mes les pujarem juntament amb les vostres aportacions.

També convidarem a algun fotògraf a participar del repte. 


Esperem que us animeu!!



Ens posem en marxa??
El tema d’aquest mes serà STREET PHOTOGRAPHY



Què fa que una fotografia d’aquest estil ens agradi? Principalment, ens ha d’explicar una història, ha de fer volar la nostra imaginació, ha d’aconseguir transmetre emoció.
 

Però... com podem aconseguir una bona imatge quan ens fa una vergonya terrible?



Podem començar buscant un lloc on hi hagi molta gent: un mercat, una plaça o carrer important de la nostra ciutat... algun espai en el que puguem passar desapercebuts.



Utilitzar un objectiu amb una distància focal llarga també ens pot ajudar molt. 
 

 
Els artistes que trobem al carrer poden ser models perfectes per a les nostres imatges, estan allà per ser vistos i sempre els hi podem deixar alguna moneda com agraïment.



Buscar un emplaçament que ens agradi i esperar el moment idoni per captar una bona imatge és també una opció a tenir en compte.

  

Una altra possibilitat és fotografiar persones que es troben a l’interior d’una cafeteria, de l’autobús,... 
 

Si no tenim problemes de vergonya, sempre podem apropar-nos a la persona que volem fotografiar i demanar-li permís, tot i que hi ha fotògrafs que consideren que això no és purament “street photography” ja que es converteix a fer un retrat al carrer.



Per acabar, el blanc i negre és la norma en aquest tipus de fotografia. Això no ens ha d’impedir utilitzar el color si considerem que té un paper rellevant en l’escena.

  


Preparem les càmeres?
imatges: 1,2,6 henrie cartier bresson , 4,5,8 alex webb , 3,7 James Maher
informació extreta de diferents articles de  Digital Photography School







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada